För studenter

Vi är en ideell, studentdriven organisation

World Values Initiative drivs ideellt av studenter som är övertygade om att unga människor har en avgörande roll att spela formandet av vår framtid. Tillsammans kan vi verka för en värld där alla får vara sig själva och där alla hjälps åt att utvecklas till den bästa versionen av sig själva.


Vår vision

A world where every human being thrives in their own uniqueness.

Vårt syfte

Att skapa utrymmen och upplevelser för människor att finna och leva sina egna sanna jag, idag.

Våra värderingar

Real

Autentiska och genuina. Vi strävar alltid efter att vara oss själva och utvecklas tillsammans. Allt vi gör grundar sig i forskning och vetenskap. Vi får saker att hända och förändrar världen.

Passionate

Vi gör det vi älskar med passion och en känsla av mening. Vi drivs av vår passion i allt vi gör.

Anmäl dig till en workshop

  • Fantastiskt givande dag, nu har jag utrustats med en del verktyg för min studietid som, med underhåll och utveckling säkerligen kommer vara guld värda.

    LTH-student, Framtidens Ingenjör 2015
  • Min viktigaste insikt från dagen var det konkreta tankesättet kring värderingar som innan, i alla fall för mig, har varit väldigt abstrakt.

    LTH-student, Framtidens Ingenjör 2015
  • Jag fick med mig att verkligen tänka efter och leva min värderingar. Ska försöka hålla kvar vid känslan nu och bibehålla den.

    KTH-student, World Values Day 2012

Vad vi gör

Allt vi gör utgår från vår vision och vårt syfte och görs i linje med våra värderingar. Vi arrangerar workshops med fokus på personlig utveckling och värderingar, värderingsbaserat ledarskap och att hitta sin egen väg. Vårt mål är att nå ut till så många studenter som möjligt för att hjälpa dem nå sin fulla potential och leva mer fullständiga liv.

Månadsworkshops

Vi arrangerar kontinuerligt workshops på olika varianter av temana värderingar, ledarskap och personlig utveckling. Här är ett smakprov på vilka ämnen vi har tagit upp under åren:

VärderingarVad är värderingar och varför är de så viktiga?

LedarskapHur kan vi leda bättre utifrån våra personliga värderingar?

MotivationHur blir vi mer motiverade individer, och hur kan vi motivera varandra bättre?

StressHur kan vi dels minska stressen, dels använda den bättre?

Mindset – Hur kan vårt mindset avgöra hur framgångsrika vi blir?

Lycka – Vad säger vetenskapen gör oss lyckliga, och hur kan vi söka lycka i vardagen?

Styrkor – Vad är mina största styrkor och hur kan jag nyttja dem?

Dessa har varit oerhört populära bland både studenter och andra som deltagit! Vi hoppas att dessa workshops, baserade helt i vetenskap och solid forskning, hjälper människor utvecklas och hitta sin egna väg.

World Values Day

World Values Day är en heldag för studenter och yrkesverksamma som anordnas en gång per år i Stockholm, Göteborg, Lund och Linköping. Detta är vårt flaggskepp och mest djupgående och kraftfulla event där upplevelsebaserade workshops och inspirerande talare hjälper oss skapa en djupare förståelse för oss själva och andra.

Mottagningen

I Lund anordnas World Values Initiatives största event sett till antalet deltagare – runt 1000 nya teknologstudenter stannar upp och får tillfälle att reflektera över varför de gör det de gör.

 

Engagera dig i din stad

En av de absolut bästa sakerna med WVI är att umgås internt. Underbara människor med ständigt nya idéer och en outtröttlig energi och vilja att förändra världen.

Björn A. Söderström, Ordförande i Lund

Engagemang i WVI

Vi som är engagerade i WVI är det för att vi i första hand tror på WVIs vision och syfte. Vi vill vara med och skapa en bättre värld där alla kan få vara sig själva och utvecklas till sin fulla potential. Men vi vill själva också ha kul och utvecklas. Vi vill vara oss själva. Vi vill umgås med andra likasinnade, intressanta och fascinerande personer som vi kan diskutera djupt komplexa frågor med.

Personlig utveckling

Vi vill att alla våra medlemmar ska utvecklas så mycket som möjligt. Hos oss får alla chansen att utvecklas genom att ta stort ansvar. Ingen kommer ställa upp tydliga krav eller mallar för dig att fylla i. Våra medlemmar drivs av sin inre motivation och hittar sin egen väg.

Organisationen försöker se till att alla har det stöd just de behöver för att kunna utvecklas i sin egna takt. De äldre medlemmarna försöker vara goda mentorer för de nya medlemmarna och stöttar dem i den grad de behöver. WVI erbjuder unik möjlighet att växa som person och ledare.

Utbildning

Många känner att de behöver någon form av utbildning för att hålla en workshop för andra studenter. Och det erbjuder vi! Varje år har vi en större utbildning i Stockholm under sommaren där vi utbildar alla medlemmar, nya som gamla, i olika metoder för att facilitera workshops.

Under året kör vi kontinuerligt olika utbildningsinsatser för att alla som vill ska kunna lära sig mer. Vi håller just nu på att ta fram en ny internutbildning som fokuserar ännu mer på ledarskap som kommer ges till alla medlemmar en gång om året!

Socialt umgänge

De fyra städerna (Stockholm, Göteborg, Lund, Linköping) kör under året sina egna on-boarding helger (tänk dig en scout-stuga, sovsäckar, och massor av gött häng!), diverse olika kick-offs, och dessutom ett par tillfällen att träffas nationellt, allt för att bygga gemenskap och ha roligt!

Det är väldigt viktigt för oss att vi trivs tillsammans och har kul. En av våra två gemensamma värderingar är Real och vi vill kunna vara oss själva, öppna och ärliga, med varandra. Det skapar en väldigt nära och starkt sammanhållen grupp som har väldigt kul tillsammans.

 

WVI finns inte i min stad

Om du gillar det vi gör och är intresserad av att sprida det vidare till din stad – awesome! Kontakta oss på connect@worlvaluesinitiative.se så hjälper vi dig!

 

Frågor?

Vi svarar gärna på alla eventuella frågor, berättar mer om WVI, eller diskuterar värderingar, personligen utveckling, ledarskap, och liknande intressanta ämnen!

Maila oss på: connect@worlvaluesinitiative.se 

Eller ring oss: +46 0730 26 18 39

Du kan också chatta med oss via får FB-sida: WVISweden

 

PASSION.           REAL.